Bastubåten Valborg

Tillbaka

Inbjudan till värme, vänskap och Valborg!

Valborg – bastubåten i Edenryds Hamn – kommer under vintern 2023 ligga kvar i vattnet. Jakob Nielsen som är privat ägare och bastuentusiast vill nu gärna sprida bastukulturen vidare! 

Vi har i samband med flera gemensamma evenemang upplåtit bastun för gemensamt bastubad i föreningen – men nu tar vi det ett steg längre. Nu kommer vi erbjuda er som medlemmar i Edenryds Båtklubb att boka bastun för privat njutning i goda vänners lag eller bara med din bäste vän eller partner. För medlemmar gäller bokning via mail (jaknie@hotmail.com) eller sms (Jakob Nielsen 0704868519). Kostnaden, 300:- per tillfälle – inkluderar ved för en session på ca 2-3 timmar. (För icke medlemmar finns samma möjlighet men då till ett pris av 1500:-). Den som bokar ansvarar för att bastun lämnas i det skick den var vid ankomst: ren, städad och tömd på skräp. Betalning sker med swish och gäller som bokning, och får inte överlåtas till någon annan. Nyckel upphämtas på anvisad plats. 

Båten som mäter ca 3,6 x 10 meter. Bastun är renoverad och byggts av finska kvalitetsmaterial, asp i väggar, tak och lavar och har både nya stora bastustenar och en vattentank som ger en behaglig fukt i bastun. Basturummet är 2 x 2 meter, har fönster i tre väderstreck och de två bänkarna plus pallar rymmer ledigt 6-8 personer. Det finns förmak för omklädning med bänkar, krokar och led-belysning. Kompletta instruktioner och tändved samt färskvatten till att hälla på stenarna finns också. Vintertid kommer närheten till ett dopp i iskallt havsvatten vara unikt liksom komforten att snabbt kunna komma in i värmen igen. 

Detta är ett prov som vi hoppas faller väl ut för alla! Varmt välkommen!