RS Quest

Tillbaka
Riggningsguide, Manual RS Quest, RS Sailing International, RS Sailing Sweden

Segla med klubbens RS Quest
Klubbens RS Quest kan nyttjas av klubbens medlemmar efter genomgång och provsegling (kontakta David (david.wickstroem@gmail.com) eller Petter (kaptenpetter@hotmail.com).

Seglarskolan har förstaprioritet vid intressekonflikt.

Efter seglats skall jollen sköljas med sötvatten och hamnkapell skall sättas på. Segel rullas och läggs i jolleboden. 

Ev uppkomna fel och skador rapporteras till ekbstyrelse@gmail.com

RS Quest är en en- till fyrmansbåt och det moderna alternativet för seglarskolor världen över. Organisationen Sea Cadets i England informerade RS Sailing att det inte fanns någon riktigt bra seglarskolebåt på marknaden. RS Sailing har nu i sammarbete med Sea Cadets tagit fram en riktigt bra segeljolle som Sea Cadets är nöjda med. Kompakt, enkel, stark, lätt och stadig. Stor, självlänsande, sittbrunn för upp till 4 personer. RS Quest ligger mellan RS Feva och RS Vision i RS sortiment och är svaret på behovet av en modern segeljolle i denna storlek – stor nog för en instruktör och 2 eller 3 elever – perfekt för en förälder med barn eller hela familjen – tillräkligt liten för lätt hantering på land och i vattnet.

2019 blev RS Quest vald av Seglarförbundet som en rekommenderad skolbåt. En kompakt båt som ger ”störrekänsla” Rotationsgjuten sandwich konstruktion I polyetylen. Konstruerad för maximal styrka och minimum underhåll. Exeptionellt stabilt skrov – oöverträffat I denna storlek. Stor, självlänsande, sittbrunn för upp till 4 vuxna.

Anpassningsbar. Öppen sittbrunn eller stänkskyddande fördäck. Storsegel och fock. Gennaker eller spinnaker val. Trapets val. Utombordskonsoll val.

Bekväm på land och vatten. Gångjärnsmastfot för lätt riggning. Handtag för att lätt kunna lyfta båten. Bogseröglor. Lyftöglor. 3 punkts stöd på köl rails. Gummirails förstärkning nära akterspegeln.

Lättanvänd rigg kontroll. Focksvirvel för säkerhet vid sjösättning/resning bekvämlighet. Storsegel med ”slab reefing”. 2-delad aluminium mast. Skumfylld topmast och flytkudde för att förhindra båten att inventera. Utvändiga fall och bom kontrollinor för enkelt underhåll. Stryktåliga segel I Dacron.